Γιατί Ολική Διέγερση χορίου;
Γιατί Ολική Διέγερση χορίου;

Γιατί Ολική Διέγερση χορίου;

  • Post author:
  • Post category:Sunekos

Καθώς το δέρμα του ανθρώπινου σώματος ζυγίζει 3,6 κιλά και καταλαμβάνει έκταση περίπου 2 τετραγωνικών μέτρων, αποτελεί το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας.

Είναι ένα πολυσύνθετο σύστημα νεύρων, αδένων και κυτταρικών στιβάδων που μας προφυλάσσει από εξωτερικούς αλλά και εσωτερικούς κινδύνους όπως μολύνσεις και ηλιακή ακτινοβολία.

Πόσο σημαντικό είναι το χόριο δέρματος

Το δέρμα αποτελείται από τρεις στιβάδες:  την επιδερμίδα, το χόριο ή κυρίως δέρμα και το υπόδερμα όπου η κάθε μία επιτελεί διαφορετικές εργασίες. Το χόριο αποτελείται από ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης, οι οποίες βοηθούν το δέρμα να διατηρεί την ελαστικότητά του χαρίζοντάς μας νεότητα και λάμψη. 

Οι  ίνες κολλαγόνου αποτελούν το 70% του χορίου και προσφέρουν ανθεκτικότητα και συνοχή στη δομή του ενώ η καταστροφή του οδηγεί στην εμφάνιση ρυτίδων και μειώνει το πάχους του δέρματος.

Οι ίνες ελαστίνης φθείρονται με το πέρασμα του χρόνου έχοντας ως συνέπεια το δέρμα να χάνει την ελαστικότητα και την σφριγηλότητα του.

Στην περίοδο της εγκυμοσύνης ή των απότομων αυξομειώσεων βάρους το δέρμα τεντώνεται, οι ίνες του συνδετικού ιστού σπάνε και όλα αυτά οδηγούν σε ατροφικές ουλές (ραγάδες, ρυτίδες) και χαλάρωση.

Ποια πλεονεκτήματα έχει η Ολική Διέγερση χορίου

Ο καλύτερος τρόπος για την διατήρηση της δομής και της σύστασης των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης είναι η πρόληψη.

Με τα ειδικά προϊόντα και τα εξειδικευμένα μηχανήματα ιατρικής κοσμετολογίας επιτυγχάνουμε την Ολική Διέγερση του χορίου εξασφαλίζοντας έτσι ένα υγιές δέρμα που ανταποκρίνεται ικανοποιητικότερα στις όλο και αυξανόμενες απαιτήσεις.

Με την Ολική Διέγερση χορίου μπορούμε να επιτύχουμε τα εξής:

  • Αντιμετώπιση των ουλών ακμής
  • Αντιμετώπιση της φωτογήρανσης
  • Εξάλειψη των ραγάδων
  • Σύσφιξη δέρματος

Στόχος είναι η ανάπλαση του χορίου δημιουργώντας νέους συνδετικούς ιστούς.
Η Ολική Διέγερση χορίου αφορά τη διέγερση των ινοβλαστών που παράγουν τις ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης . Μέσω της ολικής διέγερσης των ινοβλαστών επιτυγχάνουμε την γρήγορη και με μεγάλη διάρκεια επούλωση του ατροφικού δέρματος.

Ως αποτέλεσμα έχουμε ανάπλαση και αναδόμηση του δέρματος καθώς και εξάλειψη των ρυτίδων.