You are currently viewing Ενέσιμη θεραπεία που δρα στον πυρήνα του προβλήματος

Ενέσιμη θεραπεία που δρα στον πυρήνα του προβλήματος

Μία ενέσιμη θεραπεία που δρα στον πυρήνα του προβλήματος

Στο προηγούμενο άρθρο αναφέρθηκα στη νέα προσέγγιση στη γήρανση και ειδικότερα στη χαλάρωση του δέρματος.

Σκοπός του σημερινού;
Να βοηθήσει δερματολόγους που ασχολούνται με την αισθητική δερματολογία, να κατανοήσουν ακόμα καλύτερα πώς με το αυτόν το νέο τρόπο προσέγγισης αντιμετώπισης της γήρανσης, θα καταφέρουν να αντιμετωπίσουν ουσιαστικότερα την χαλάρωση.

Έχει τύχει και σε εσάς να  αναζητάτε νέους τρόπους προσέγγισης σε δύσκολα προβλήματα αντιμετώπισης της γήρανσης;

Και ειδικότερα της χαλάρωσης. Με υψηλά στάνταρ ασφάλειας και αποτελεσματικότητας καθώς και ευκολία στη διαδικασία με ανώδυνο τρόπο για τους πελάτες σας;

Προσωπική Ιστορία

Η χαλάρωση του δέρματος είναι μία συνθήκη που όλοι θα αντιμετωπίσουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας. Προκαλείται από την απώλεια κολλαγόνου και ελαστίνης.

Φανταστείτε στα παραπάνω να προσθέσουμε και την απώλεια βάρους.

Αυτό το πρόβλημα αντιμετώπισα και εγώ, όταν αποφάσισα να χάσω αρκετά κιλά και να επανέλθω στα φυσιολογικά για μένα επίπεδα.

Ακολουθώντας μία διατροφή ειδικά σχεδιασμένη για εμένα, έφτασα σε απώλεια κιλών με την ιατρική μέθοδο Eurodiet στο ιατρείο Σφήκας – Διαμαντή.
Η απώλεια αφορούσε λίπος και όχι μυϊκό ιστό ώστε να επιτευχθεί η λιγότερο δυνατή χαλάρωση. Κατάφερα χωρίς να το πολυκαταλάβω, να χάσω σε 10 μήνες 14 κιλά, από τα οποία τα 12 ήταν λίπος!

Τέλεια! Παράλληλα βοήθησα και εγώ τον εαυτό μου με πολλή άσκηση από το τέλος του προγράμματος και μετά. (Scuba diving, Kickboxing και Yoga).

Κατάφερα έτσι να έχω το καλοκαίρι ένα ωραίο γυμνασμένο σώμα, καλύτερο από αυτό που είχα πριν παχύνω.

Τι γίνεται όμως με το δέρμα;

Η αλήθεια είναι ότι η γιατρός μου με πρόσεξε και σε αυτόν τον τομέα πολύ. Αποτέλεσμα να μην έχω χαλάρωση. Ωστόσο βοήθησε και η άσκηση πολύ.

Όμως εγώ ήθελα μέσα από την ολική αυτή μεταμόρφωση, να έχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σφριγηλό, νεανικό και λαμπερό δέρμα! Παντού! Κυριολεκτικά από την κορυφή μέχρι τα νύχια.

Κατέληξα λοιπόν ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να εφαρμόσω στην πράξη η ίδια, όσα πρεσβεύω στους συνεργάτες μου δερματολόγους

 • για την ενέσιμη θεραπεία,
 • την δερματική βιογένεση και
 • την αντίστοιχη καλλυντική αγωγή στο σπίτι.

Old vs New World

Εκτός από τη βιολογική γήρανση, άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο, ενδογενείς και εξωγενείς, είναι η γενετική προδιάθεση, η διατροφή, η έκθεση στον ήλιο, ο τρόπος ζωής μας, το στρες, η άσκηση και το κάπνισμα.

Μερικές φορές, ακολουθώντας μία υγιεινή διατροφή και άσκηση δεν είναι αρκετό για να προλάβουμε την χαλάρωση στο δέρμα.

Από την ηλικία των 20, το σώμα αρχίζει να μειώνει την παραγωγή κολλαγόνου κατά 1% το χρόνο και το δέρμα γίνεται πιο λεπτό και εύθραυστο.

Εξωγενείς παράγοντες όπως η υπεριώδη ακτινοβολία, η μόλυνση, οι ελεύθερες ρίζες, μας εκθέτουν σε υψηλά επίπεδα ελευθέρων ριζών που κάνουν ζημιά στο δέρμα.

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες είναι το κλειδί για την πρόληψη των ελευθέρων ριζών και τις λαμβάνουμε κυρίως από την διατροφή και την καλλυντική μας ρουτίνα.

Μέχρι τώρα, η χαλάρωση αντιμετωπίζεται κυρίως με ραδιοσυχνότητες (RF), εστιασμένο υπέρηχο (HIFU), νήματα ανόρθωσης ή επέμβαση πλαστικής χειρουργικής.

Τι νέο υπάρχει ως ενέσιμη θεραπεία;

Μία ενέσιμη θεραπεία που δρα στον πυρήνα του προβλήματος!
Βοηθά το δέρμα να (ξανα)παράξει νέο κολλαγόνο (όχι μόνο τύπου Ι & ΙΙΙ) και νέα ελαστίνη αποδεδειγμένα!

Μία φόρμουλα με χαμηλού μοριακού βάρους υαλουρονικό οξύ (ΗΑ) και ένα εξειδικευμένο μείγμα αμινοξέων (ΑΑ) που αποκαλείται  ΗΑ6ΑΑ και η οποία δεν είναι κοκτέιλ, αλλά αποτελείται από φυσικά συστατικά που υπάρχουν στο δέρμα, (Υαλουρoνικό και αμινοξέα).
Έχει αποδείξει ότι προάγει την τοπική νέο-κολλαγένεση και ελαστογένεση μέσω της μετανάστευσης των ινοβλαστών στο σημείο έγχυσης και επαναφέρει την ομοιόσταση δηλαδή την υγεία στο δέρμα.

Η φόρμουλα ΗΑ6ΑΑ έχει αποδείξει κλινικά (κλινική μελέτη δημοσιευμένη το PubMed) ότι είναι η μία και μοναδική φόρμουλα αμινοξέων παγκοσμίως, με την ακριβή στοιχειομετρική αναλογία, η οποία αναπαράγει και μεγιστοποιεί το κολλαγόνο (ακόμα και το κολλαγόνο τύπου IV) και την ελαστίνη.
Η φόρμουλα αυτή καλύπτεται από παγκόσμια πατέντα.

Σε μία in vitro μελέτη που διεξήχθη σε ανθρώπινους δερματικούς ινοβλάστες, η πατενταρισμένη φόρμουλα έδειξε αποτελεσματικότητα στη βιοσύνθεση των πρωτεϊνών της εξωκυττάριας μήτρας, κολλαγόνου και ελαστίνης.
Έχει αποδειχθεί ότι η μεταβολή της ποιότητας και της ποσότητας των αμινοξέων στα μείγματα, είναι δυνατόν να αυξήσει την έκφραση, σε επίπεδο γονιδίων και πρωτεϊνών, της ελαστίνης και ταυτόχρονα να διατηρηθεί η διέγερση του κολλαγόνου.

Η φόρμουλα ΗΑ6ΑΑ μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως με την περιοχή που απευθυνόμαστε (πρόσωπο ή σώμα) και να προσαρμοστεί ανάλογα με την διαφορετική πυκνότητα του δέρματος, προκειμένου να αντισταθμίσει τη χαλάρωση του και τη γήρανση.

Τι να αποφύγετε

Με βάση τα παραπάνω χρειάζεται να αποφύγετε τα εξής δύο πράγματα:

 • Υπόσχεση για Άμεσο Lifting.
  Η θεραπεία δίνει στο δέρμα την κατάλληλη τροφή και υγρασία που χρειάζεται ώστε να ανανεώσει τους γηρασμένους ινοβλάστες και να αναγεννήσει νέους, ώστε να είναι ικανοί να παράγουν ξανά νέο κολλαγόνο και ελαστίνη. Ακριβώς επειδή είναι μία απόλυτα φυσική διαδικασία, χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα για να αρχίσουν να φαίνονται τα αποτελέσματα. Αυτό διαρκεί περίπου 7 ημέρες. Άρα η πραγματική βελτίωση θα φανεί από τη δεύτερη θεραπεία (4 συνεδρίες ανά 7/10 μέρες)
 • Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα.
  Το αποτέλεσμα της θεραπείας φαίνεται από την 2η εβδομάδα και ολοκληρώνεται ένα μήνα μετά το τέλος του πρωτοκόλλου.
  Η διάρκεια του αποτελέσματος (με τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά) είναι 6-8 μήνες και  χρειάζεται συντήρηση για να διατηρηθούν ή να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο.

Μία ενέσιμη θεραπεία που δρα στον πυρήνα του προβλήματος.

Κάντε την εγγραφή σας στην δωρεάν ψηφιακή εκπαίδευση που ετοιμάσαμε αποκλειστικά για εσάς εδώ.