You are currently viewing Τι είναι η Ελαστίνη

Τι είναι η Ελαστίνη

Τι είναι η Ελαστίνη

Η ελαστίνη είναι η πρωτεΐνη που ευθύνεται για την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Συντίθεται από τους ινοβλάστες και αποτελεί δομικό στοιχείο του συνδετικού ιστού και των συνδέσμων. Αυτό που κάνει είναι να προσδίδει στο δέρμα σφρηγιλότητα και ελαστικότητα.

Οι ελαστικές ίνες καταλαμβάνουν ένα σημαντικό ποσοστό του συνολικού βάρους του χορίου, κάτω από την επιδερμίδα. Αν και το χόριο υποστηρίζει την επιδερμίδα, ταυτόχρονα ρυθμίζει την κυκλοφορία του αίματος. Βοηθάει επίσης στην αποβολή βλαβερών ουσιών και στην θρέψη των κυττάρων της επιδερμίδας.

Η επίπτωση του χρόνου στην ελαστίνη

Καθώς τα χρόνια περνούν, το ανθρώπινο σώμα φθείρεται και η παραγωγή της ελαστίνης στον οργανισμό μειώνεται, επηρεάζοντας πολλά κύτταρα του χορίου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το δέρμα να χάνει την ικανότητά του να επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση. Παρατηρείται εμφάνιση ρυτίδων, κουρασμένο δέρμα και σταδιακά γίνονται ορατά η χαλάρωση και το κρέμασμα της επιδερμίδας.

Αν τραβήξουμε το δέρμα μας, εκείνο επιστρέφει στην αρχική του κατάσταση όλο και με πιο αργούς ρυθμούς. Η γηρασμένη επιδερμίδα διαδέχεται το νεανικό δέρμα καθώς ακόμα και οι νέες ίνες ελαστίνης είναι κακής ποιότητας. Ο ρυθμός κυτταρικού μεταβολισμού φθίνει και είναι εμφανής η φθορά των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης.

Ο ρόλος της ελαστίνης στην αντιγήρανση

Αναζητώντας τα μυστικά της αντιγήρανσης η βιομηχανία καλλυντικών έφτασε στην ανάπτυξη συνθέσεων με στόχο την ενίσχυση της λειτουργικότητας της ελαστίνης και βέβαια τη βελτίωση της χαλάρωσης της επιδερμίδας.

Καθώς το 70% του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό, η χρήση φυσικών συστατικών που προέρχονται από τη θάλασσα σε καλλυντικά προϊόντα αποδείχθηκε άκρως αποτελεσματική.

Έτσι, έγιναν ταχύτατα γνωστά εξαιτίας των ισχυρών αντιγηραντικών και ενυδατικών ιδιοτήτων τους όταν χρησιμοποιούνται στη φροντίδα του δέρματος και των μαλλιών.

Τα  οφέλη της θαλάσσιας ελαστίνης

Ανάμεσα στα σημερινά μυστικά νεότητας διακρίνουμε την θαλάσσια ελαστίνη η οποία αποτελεί ένα ισχυρό ενυδατικό, αντιρυτιδικό και αντιγηραντικό συστατικό. Είναι η καλύτερη πηγή ελαστίνης προσφέροντας φρέσκο, νεανικό δέρμα και γερά μαλλιά. Διεγείρει την κυτταρική αναγέννηση και χρησιμοποιείται στη διαδικασία αποκατάστασης του δέρματος συμβάλλοντας στην μείωση των ρυτίδων αλλά και των ραγάδων.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καλλυντικά και είδη περιποίησης ως πολύτιμο αντιγηραντικό, ενυδατικό συστατικό και ως παράγοντας βελτίωσης της ελαστικότητας. Προτείνεται για χρήση σε παρασκευάσματα ανάπλασης δέρματος και μαλλιών, αντιρυτιδικές κρέμες, θεραπείες για τη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος και προϊόντα κατά της αντιγήρανσης.

Τι είναι η Ελαστίνη